Elke Cogghe's blog

Elke Cogghe's blog

About the blog

Bekijk hier men laatste nieuwe foto's, artikels e.d.

28-29 juli 2012: ssswfest @ Blankenberge

snowenPosted by Elke Cogghe Mon, August 06, 2012 13:49:50


  • Comments(0)//elke.n-design.be/#post157

9-17 juli 2012: trip Dachstein

snowenPosted by Elke Cogghe Mon, August 06, 2012 13:43:42

Vrijdag nacht trok ik met Pia Gärtner en Anette Hamerschmidt (2 Duitse vriendinnen) richting Puch, een klein dorpje vlakbij Slasburg. Daar verblijven we bij onze Duitse vriendin Jojo Blum, een uurtje verwijderd van de Dachstein gletsjer.

Zaterdag kwamen we al vroeg in de ochtend aan te Salsburg, door de aanhoudende regen besloten we maar om er meteen een citytrip in Salsburg van te maken.

Ook op zondag zat het weer niet mee, en brachten we een bezoekje aan de zoo van Salsburg.

Dat is zomersnowboarden: ofwel heb je een week stralende zon, ofwel heb je kwakkelweer en moet je vooral heel geduldig zijn. Ongeduldig als we waren besloten we de volgende 2 dagen toch de gletsjer op te gaan, ondanks het slechte weer. Vroeg in de ochtend viel het meestal mee mistig en af en toe een zonnestraal die door de wolken kwam, maar meer hebben we niet nodig. Jammer genoeg sloeg het weer telkens om in hevige sneeuwbuien, waardoor we al snel doorweekt waren.

Dinsdag was het weer nog erger en besloten we terug Salsburg in te trekken, en het 2e gedeelte van de stad te gaan verkennen.

Woensdag kregen we eindelijk voor het eerst zon, en brachten we een bezoekje aan de adembenemende 'Mondsee' en 'Schloss Helbrunn'.

Ook de volgende 2 dagen werden tropisch heet, en was het gewoon genieten op de

berg.

Zondag op weg naar huis konden we terugblikken op een leuke reis, waar we het aangename aan het onaangename hebben gekoppeld. Maw een super geslaagde girls trip!

  • Comments(0)//elke.n-design.be/#post156

4-18 februari 2012: trip Mayrhofen

snowenPosted by Elke Cogghe Thu, March 01, 2012 12:44:06
Soon

  • Comments(0)//elke.n-design.be/#post154

17 september 2011: O'Neill Crazy Carnivale of Snow

snowenPosted by Elke Cogghe Tue, February 21, 2012 13:48:53

O’Neill Crazy Carnivale of Snow, op 17 september, was het 5e O’Neill Crazy Dayzz evenement in Ice Mountain. Zo’n 80 snowboarders en skiërs daagden massaal op uit alle hoeken van België en Nederland om deel te nemen aan deze unieke kermis in de sneew.

De deelnemers konden op iedere module punten verzamelen, die ze later inruilden voor O’Neill goodies. Op deze manier kon in principe iedereen naar huis met prijzen! De hoofdprijzen van de dag waren een reis naar Snowclash powered by SnowBite en een paar Freestyle ski’s weggegeven door Majesty.

Voor deze specifieke namiddag bouwden de Haystack shapers de indoorpiste om tot een heuse kermis. Aan iedere module stond een jurylid verkleed als gorilla, clown of pink panter. Hoe vetter de trick, hoe meer punten je kreeg. De riders verdienden punten tijdens een jamsessie van 45 minuten. Al snel werden de eerste zuurverdiende punten omgeruild tot O’Neill goodies aan het prijzenkraam beneden aan de piste.

Anderen speelden het spel op een andere manier en spaarden hun puntjes verder op tijdens de volgende ronde “Wheel of Fortune”. Het rad duidde een trick aan en alle deelnemers voerden die zo goed mogelijk uit. De juniors en de vrouwen deden dat op de flatbox. Terwijl de grote jongens zich konden uitleven op de O’Neill staircase.

Tijdens “Pak de Flosj” maakte iedereen kans op de hoofdprijzen. Gedurende dertig minuten hing er een flosj boven de kleine jump. Hoe vaker je de flosj pakte, hoe vaker je een nummertje kreeg. Een onschuldige hand trok uiteindelijk willekeurig de ultieme winnaars uit de bokaal met nummertjes. Kenzo Cornelis won een reis naar Snowclash powered by SnowBite. Vincent Bos ging naar huis met een nieuw paar ski’s dankzij Majesty.

Om de dag af te sluiten zette Spark-efx de grote jump in vuur en vlam. Alle riders mochten vrij over de grote jump vliegen, tussen twee vlammen in, en konden ondertussen van dit spektakel profiteren om een unieke foto van zichzelf te laten nemen door professioneel fotograaf Pieter Van Impe.

Zowel O’Neill, Ice Mountain, SnowBite als Haystack danken alweer alle aanwezige riders die massaal afzakten naar deze O’Neill Crazy Carnivale of Snow, met 80 enthousiaste riders was dit een echt kermisfeest! Bedankt voor alle positieve vibes!

pics by Pieter Van Impe

  • Comments(0)//elke.n-design.be/#post152

Video O'Neill Claim Your Cash

snowenPosted by Elke Cogghe Wed, September 07, 2011 22:24:12


  • Comments(0)//elke.n-design.be/#post151

27 augustus 2011: O'Neill Claim Your Cash @ Ice Mountain

snowenPosted by Elke Cogghe Mon, September 05, 2011 14:15:45

Op zaterdag 27 augustus trokken we richting Ice Mountain voor het evenement “O’Neill Claim Your Cash”, of ook wel de “Game of shred” finale genaamd. Voorafgaand aan deze wedstrijd werden namelijk enkele tourstops georganiseerd in verschillende indoor pistes (Snowplanet, Snowdome, Ice Mountain, Landgraaf, Skidome, Zoetermeer), waarop je je kon kwalificeren voor deze finale. Alle gekwalificeerden, konden in deze grote finale strijden om een prijzenpot van 1000€.

Wegens mijn surfvakantie, miste ik de “Game of shred” tourstop te Ice Mountain. Maar geen nood voor de niet gekwalificeerden, want ook wij mochten alsnog deelnemen aan deze wedstrijd. We konden weliswaar niet meer meedingen naar de prijzenpot, maar wel leuke goodies winnen.

Net uit mijn zomerstop, dacht ik even “rustig” aan een evenementje deel te nemen om er terug wat in te komen. Het element “rustig” kon ik al snel op mijn buik schrijven, voor het evenement had Gerben Verweij en de haystack shapers namelijk een nieuwe module voorzien.. een stair-set. Ik huiverde even bij het gedacht van een stair-set, en in gedachten kon ik me al levendig inbeelden hoe je op verschillende manieren die trappen op kon donderen.

Eens op de piste besloot ik om mijn gedachten de mond te snoeren, en dan maar meteen voor de stair-set te gaan. Tot mijn grote verbazing was hij super smooth, en was ik er meteen voor verkocht. Ik waagde me niet aan de donkey dick aan de linkerzijde, maar de single barrel rail in het midden en de T-bar op de rechterzijde waren een plezier om te rijden.

Na de opwarming, ging de “Game of shred” van start. Bij een “Game of shred” verloopt de wedstrijd volgens een soort van head-to-head systeem, en nemen 2 riders het tegen elkaar op. De eerste rider doet een trick en de tweede moet hem nadoen, lukt hem dat niet dan krijgt hij een letter. Na 5 letters vorm je het woord “SHRED” en val je af. De winnaar gaat door naar de volgende ronde, om daar opnieuw de strijd aan te gaan met een andere rider.

Dankzij de grote opkomst van de Nederlanders, werd de lat al meteen hoog gelegd. Overal in het park vormden zich rider duo’s, en hing er een chille sfeer in de lucht. In deze “alles kan maar niets moet” sfeer, leer ja al snel heel wat bij van een andere rider en daar draait het eigenlijk allemaal om.

Ik kijk alvast uit naar de volgende O’Neill Crazy Day, namelijk “Crazy Carnivale of Snow” op 17 september.

Pics by Mathieu Beyens

  • Comments(0)//elke.n-design.be/#post150

28 mei 2011: Parkzeit @ Neuss

snowenPosted by Elke Cogghe Sun, May 29, 2011 15:15:10  • Comments(0)//elke.n-design.be/#post147

Video O'Neill Summer Snow Day

snowenPosted by Elke Cogghe Thu, May 26, 2011 21:26:42


  • Comments(0)//elke.n-design.be/#post146
Next »