Elke Cogghe's blog

Elke Cogghe's blog

About the blog

Bekijk hier men laatste nieuwe foto's, artikels e.d.

4 februari 2011: 8e plaats "1star TTR" @ CAD Heubach

snowenPosted by Elke Cogghe Thu, April 21, 2011 10:33:35

Karolien Schwagten en ikzelf vertrokken op vrijdag 4 februari richting Heubach. Het stalen ros van dienst, was de 15 jaar oude Chrysler Voyager van Karolien. Twee kleine dames en een gigantische auto om vol te proppen met bagage, ideaal dus!

Rond 20u kwamen we aan bij ons verblijf, namelijk het Schullandheim & Freizeitcamp te Heubach. Maar eerst nog even de auto parkeren.. Karolien reed de auto als een volleerde vrouw de diepsneeuw in. Gelukkig kwam de bestuurder van een pistenbully, ons als een superheld bevrijden. Hij werd dan ook beloond, met een zak lekkere snoepjes uit onze picknickmand.

De volgende ochtend waren we al vroeg uit de veren, om de wedstrijd te rijden. Bij het zien van het park was ik wel wat teleurgesteld, omdat ik me het leuke park van vorig jaar nog levendig kon inbeelden. Je zag duidelijk dat dit gebied (zoals vele kleine gebieden dit jaar) iedere korrel sneeuw heeft moeten bijeenrapen, om een park te kunnen opbouwen. Mijn board was vers gewaxed, maar toch bleef de sneeuw slushy aanvoelen. Dit zorgde in een park die vooral uit kickers bestond, bij heel wat riders voor problemen.

Al uit de opwarming bleek dat karolien de wedstrijd op haar ene been zou winnen. Slechts 3 ski-girls kwamen aan de start, waarvan Karolien de enige was met rotaties. Dankzij haar mooie 360's deed Karolien dan ook wat van haar verwacht werd.. winnen!

Bij mezelf liep het allemaal iets minder vlot, de BS360’s die in de opwarming zo vlot gingen eindigden stuk voor stuk in een crash. Tijdens mijn tweede run had ik 2 keuzes: enerzijds gaan voor een safty run en zeker zijn van een finale plaatsje of anderzijds terug die BS360’s proberen neer te zetten en gokken op 'erop of eronder'. Het duiveltje in mij gokte, en het werd jammer genoeg eronder.

Nog even stond ik stil bij het feit dat ik gemakkelijk voor een safty run had kunnen gaan, maar dankzij de goede opwarming die ik gereden heb liet ik het me niet te lang aan het hart komen. Nu kon ik ten volle supporteren voor de andere snowboard chicka’s, en al stilletjes beginnen wegdromen van de komende twee weken.. MAYRHOFEN HERE WE COME!!!

  • Comments(0)//elke.n-design.be/#post134