Elke Cogghe's blog

Elke Cogghe's blog

About the blog

Bekijk hier men laatste nieuwe foto's, artikels e.d.

6-13 maart 2011: trip Saalbach

snowenPosted by Elke Cogghe Fri, May 13, 2011 13:28:28

Tijd voor een weekje ‘family time’!

Ik sta er opeens bij stil dat sinds ik naar de bergen ga, al 14 jaar ondertussen (sinds 1997), ik nog nooit met familie naar de bergen ben getrokken op één reis met mijn broer na. Wel mijn ouders op skilatten zou dan ook behoorlijk snel uitdraaien op een repatriëring vrees ik, maar bij Michiel in de familie zijn ze gelukkig allen geboren skiërs.

Bij aankomst aan ons appartement, was het dan ook meteen duidelijk wat de voordelen zijn van een familiereis. Het appartement was namelijk gigantisch en had onder andere een privé sauna, skiruimte, garage,… en lag daarbovenop nog eens aan de piste. Een groot contrast dus met de low-budget appartementen, die we al jaren gewoon zijn. Maar daar kunnen we ons wel aan aanpassen J

Al enkele jaren ben ik in de meeste gebieden, niet veel verder geraakt dan de pistes die recht naar het snowpark leiden. Nu lieten we echter geen enkele piste onbenut, wat zeker en vast eens goed is om de techniek wat bij te schaven. Jammer genoeg waren sommige stukken in het gebied niet zo goed met elkaar verbonden, en moest je soms het hele dorp te voet doorsteken om op een andere flank te geraken. Geen grote ramp voor de snowboarders, maar zeker geen plezier voor de skiërs onder ons.

Nog iets wat families graag doen.. een terrasje om op het gemak eentje te drinken of even te genieten van de zon. En aan terrasjes zeker geen tekort, want het krioelde van de bars op de pistes.

Het gebied heeft twee snowparken: 1 in Hinterglemm en 1 in Leogang. Met het 1ste park was ik al wat vertrouwd, want 3 weken terug heb ik nog een wedstrijd gereden in het Hinterglemm park. Maar het park die er toen mooi geshaped bij lag, was ondertussen al volledig verkommerd. Echt wel jammer want het park heeft nochtans wel wat mogelijkheden, aangezien het ’s avonds verlicht is en tot 21u open is. Het park in Leogang is een soort van ‘wood-park’, en lag er gelukkig wel aardig bij.

By the way als het weer zo blijft, dan mogen we in de paasvakantie een bikini aantrekken en wieltjes onder ons board plaatsen!

  • Comments(0)//elke.n-design.be/#post140