Elke Cogghe's blog

Elke Cogghe's blog

About the blog

Bekijk hier men laatste nieuwe foto's, artikels e.d.

9-17 juli 2012: trip Dachstein

snowenPosted by Elke Cogghe Mon, August 06, 2012 13:43:42

Vrijdag nacht trok ik met Pia Gärtner en Anette Hamerschmidt (2 Duitse vriendinnen) richting Puch, een klein dorpje vlakbij Slasburg. Daar verblijven we bij onze Duitse vriendin Jojo Blum, een uurtje verwijderd van de Dachstein gletsjer.

Zaterdag kwamen we al vroeg in de ochtend aan te Salsburg, door de aanhoudende regen besloten we maar om er meteen een citytrip in Salsburg van te maken.

Ook op zondag zat het weer niet mee, en brachten we een bezoekje aan de zoo van Salsburg.

Dat is zomersnowboarden: ofwel heb je een week stralende zon, ofwel heb je kwakkelweer en moet je vooral heel geduldig zijn. Ongeduldig als we waren besloten we de volgende 2 dagen toch de gletsjer op te gaan, ondanks het slechte weer. Vroeg in de ochtend viel het meestal mee mistig en af en toe een zonnestraal die door de wolken kwam, maar meer hebben we niet nodig. Jammer genoeg sloeg het weer telkens om in hevige sneeuwbuien, waardoor we al snel doorweekt waren.

Dinsdag was het weer nog erger en besloten we terug Salsburg in te trekken, en het 2e gedeelte van de stad te gaan verkennen.

Woensdag kregen we eindelijk voor het eerst zon, en brachten we een bezoekje aan de adembenemende 'Mondsee' en 'Schloss Helbrunn'.

Ook de volgende 2 dagen werden tropisch heet, en was het gewoon genieten op de

berg.

Zondag op weg naar huis konden we terugblikken op een leuke reis, waar we het aangename aan het onaangename hebben gekoppeld. Maw een super geslaagde girls trip!

  • Comments(0)//elke.n-design.be/#post156