Elke Cogghe's blog

Elke Cogghe's blog

About the blog

Bekijk hier men laatste nieuwe foto's, artikels e.d.

10 oktober 2009: 1e Manche Freestyle Cup van Vlaanderen @ Ice Mountain

snowenPosted by Elke Cogghe Fri, October 16, 2009 15:39:22

Zaterdag vond de eerste manche van het Officiële Vlaamse indoor kampioenschap de "Freestyle Cup van vlaanderen" plaats te Ice Mountain.

Bij het oprijden van de parking was het meteen duidelijk, dat net zoals voorgaande jaren ook nu weer heel wat riders van alle hoeken van Vlaanderen waren afgezakt om deze wedstrijd bij te wonen. Bij de skiërs waren zelfs enkele Nederlanders van de partij.

Tijdens de kwalificaties had iedereen een half uur de tijd om in een jam-sessie het beste van zichzelf te tonen op de big air en rails. De categorie "rails" konden we echter beter "boxen" noemen, aangezien enkel de down-box en de flat-box meetelden.

Bij de dames verliepen de kwalificaties vrij gemoedelijk.. om de sfeer er in te houden gingen we om de wedstrijd te openen, in een treintje over de jump met een straight air. Laurence, Faye en ikzelf konden ons dan ook gemakkelijk plaatsen voor beide disciplines. Evi kon zich enkel plaatsen voor de big air, en Meri enkel voor de rails.

In de finale kreeg iedereen 3 runs op de big air, en drie runs op een box naar keuze. Het werd al meteen duidelijk dat het een nek aan nek race zou worden tussen Laurence en mezelf voor de 1e en 2e plaats. Op de jump konden we beiden FS180's en 360's landen. Op de down-box had ik een cleane front nose en Laurence een blind ingesprongen frontside to fakie.

We hadden dus geen idee wie zou winnen, het was Laurence die uiteindelijk verdienstelijk 1e werd en Faye vulde het rijtje aan en werd mooi 3e.

Uitslagen:

Dames:

1. Laurence Destrooper

2. Elke Cogghe

3. Faye Vandewalle

Senioren heren:

1. Seppe Smits & Phillipe Declercq

3. Anthony Smits

Junioren:

1. Bjorn Simons

2. Maxime Van Zonhoven & Tom Parmentier

Jeugd:

1. Sebbe De Buck & Stef Van Deursen

3. Stefke Vandeweyer & Kyle Britton

Meer info:

http://www.vssf.org/cms/index.php?option=com_content&task=view&id=248&Itemid=31

  • Comments(0)//elke.n-design.be/#post89