Elke Cogghe's blog

Elke Cogghe's blog

About the blog

Bekijk hier men laatste nieuwe foto's, artikels e.d.

14 november 2009: 2e Manche Freestyle Cup van Vlaanderen @ Snowvalley

snowenPosted by Elke Cogghe Thu, November 19, 2009 16:37:19

Zaterdag was het zover: de tweede en tevens laatste manche van het Vlaamse indoor Kampioenschap. Heel wat riders en supporters waren dan ook afgezakt tot Snowvalley te Peer. Een 70-tal riders konden zich in het vers geshapte park naar hartenlust uitleven op een kleine- en grote kicker en op een flat- en downbox.

Het was al vlug duidelijk dat het een dag vol girlpower zou worden. Deze keer waren de dames namelijk beter vertegenwoordigd dan de senior heren, maar liefst 12 dames kwamen aan de start. In plaats van de gebruikelijke 4 gingen deze keer dan ook 6 dames door op rail en jump naar de finale. Het kwam er dus op aan om al in de kwalificaties ons beste beentje voor te zetten.

Ik leek me moeiteloos te plaatsen voor beide finales, toch vond ik persoonlijk dat het niet vlot verliep. Ik stelde namelijk vast dat ik duidelijk niet genoeg patatjes eet, en dus heel wat snelheid tekort kwam voor de grote jump. Dit werd me al meteen fataal tijdens de opwarming voor de finale, bij een FS 180 landde ik op de nokkel van de jump (waar het altijd hard landen is). Ik kreeg meteen een serieuze pijnscheut door mijn voet, en even zag het er dan ook naar uit dat ik de wedstrijd niet zou kunnen uitrijden.

Ik besloot echter om nog even de pijn te verbijten, en de finale uit te rijden. Na de finale konden we in de cafetaria tot rust komen en gezellig bijpraten met de andere riders. Bij de prijsuitreiking bleek dat we het de juryleden niet gemakkelijk hadden gemaakt, en we met drie voor een gedeelde 1e plaats hadden gezorgd (Laurence, Evelien en ikzelf).

Het was fijn om zoveel enthousiaste dames te zien tijdens de wedstrijd, en ik hoop dat in het vervolg meer girls de weg zullen vinden naar de wedstrijden.

Op weg naar huis stopte ik nog even om mijn snelheidsprobleem op te lossen, en nog iets te eten (geen schatjes van patatjes maar een heerlijke dürum kip J).

Uitslag:

1. Elke Cogghe

1. Laurence Destrooper

1. Evelien Derde

  • Comments(0)//elke.n-design.be/#post95