Elke Cogghe's blog

Elke Cogghe's blog

About the blog

Bekijk hier men laatste nieuwe foto's, artikels e.d.

27 augustus 2011: O'Neill Claim Your Cash @ Ice Mountain

snowenPosted by Elke Cogghe Mon, September 05, 2011 14:15:45

Op zaterdag 27 augustus trokken we richting Ice Mountain voor het evenement “O’Neill Claim Your Cash”, of ook wel de “Game of shred” finale genaamd. Voorafgaand aan deze wedstrijd werden namelijk enkele tourstops georganiseerd in verschillende indoor pistes (Snowplanet, Snowdome, Ice Mountain, Landgraaf, Skidome, Zoetermeer), waarop je je kon kwalificeren voor deze finale. Alle gekwalificeerden, konden in deze grote finale strijden om een prijzenpot van 1000€.

Wegens mijn surfvakantie, miste ik de “Game of shred” tourstop te Ice Mountain. Maar geen nood voor de niet gekwalificeerden, want ook wij mochten alsnog deelnemen aan deze wedstrijd. We konden weliswaar niet meer meedingen naar de prijzenpot, maar wel leuke goodies winnen.

Net uit mijn zomerstop, dacht ik even “rustig” aan een evenementje deel te nemen om er terug wat in te komen. Het element “rustig” kon ik al snel op mijn buik schrijven, voor het evenement had Gerben Verweij en de haystack shapers namelijk een nieuwe module voorzien.. een stair-set. Ik huiverde even bij het gedacht van een stair-set, en in gedachten kon ik me al levendig inbeelden hoe je op verschillende manieren die trappen op kon donderen.

Eens op de piste besloot ik om mijn gedachten de mond te snoeren, en dan maar meteen voor de stair-set te gaan. Tot mijn grote verbazing was hij super smooth, en was ik er meteen voor verkocht. Ik waagde me niet aan de donkey dick aan de linkerzijde, maar de single barrel rail in het midden en de T-bar op de rechterzijde waren een plezier om te rijden.

Na de opwarming, ging de “Game of shred” van start. Bij een “Game of shred” verloopt de wedstrijd volgens een soort van head-to-head systeem, en nemen 2 riders het tegen elkaar op. De eerste rider doet een trick en de tweede moet hem nadoen, lukt hem dat niet dan krijgt hij een letter. Na 5 letters vorm je het woord “SHRED” en val je af. De winnaar gaat door naar de volgende ronde, om daar opnieuw de strijd aan te gaan met een andere rider.

Dankzij de grote opkomst van de Nederlanders, werd de lat al meteen hoog gelegd. Overal in het park vormden zich rider duo’s, en hing er een chille sfeer in de lucht. In deze “alles kan maar niets moet” sfeer, leer ja al snel heel wat bij van een andere rider en daar draait het eigenlijk allemaal om.

Ik kijk alvast uit naar de volgende O’Neill Crazy Day, namelijk “Crazy Carnivale of Snow” op 17 september.

Pics by Mathieu Beyens

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.